22/5/07

ELS GRANS ABSENTS

Avui he participat, en nom de Convergència i Unió, a l’acte que amb el títol: “Volem un model de democràcia vigilada? controlar la ciutadania amb cameres: pros i contres”, organitzava l’AV de Peramàs-Esmandies.

En general, tots els presents estàvem en contra de la instal·lació de cameres. Uns de manera absolutament rotunda, altres matisem les condicions. Està clar que hem d’utilitzar els avantatges de les eines que les noves tecnologies ens posen a l’abast. Les eines no són dolentes en si mateixes, és dolent l’ús que se’n pot fer. He intentat demostrar com s’havia produït un increment en la utilització d’aquests mitjans quan havien reduït el nombre de denúncies posades per la policia local, deixant al descobert un clar interès recaptador. En el nostre cas ho faríem en unes altres condicions i sempre per a poder destinar més recursos humans al servei del ciutadà.

El representant d’ICV esquivava hàbilment les crítiques, dons ha estatl’única força de les que formen l’actual govern que ha donat la cara. Ni ERC, ni PSOE, que té la responsabilitat en aquesta àrea, s'han presentat al debat. Hi havia altres absències, però cap tant significativa. Més enllà del posicionament de cadascú, és una falta de respecte als convocants, a les altres formacions i especialment als ciutadans, no participar en aquests actes. Segurament no tenien arguments. Va per ells! Tothom va poder veure com no eren capaços de treure la cara. Es clar que, en el cas del PSOE, ja és habitual que el seu cap de llista no vulgui participar en els actes en els que hi ha totes les candidatures, sigui al Casal (FAVM), sigui a Televisió de Mataró. Després voldran vendre'ns que n’hi ha als que hi van els número dos, però la veritat és que, fins ara, sempre s’ha convidat als alcaldables. Si avui no hi ha anat Joan Mora, és perquè quan vàrem rebre la invitació ja teníem previst un acte als Molins.