9/4/07

UNA INTERESSANT PROPOSTA

Sí, demà serà Sant Tornem-hi i ja ens estem preparant. Una opció hauria estat aprofitar aquests dies de festa per posar-nos al dia de moltes coses pendents que sempre hi ha, però no menys necessari és carregar les piles per tornar-hi amb les forces renovades.

Encara que, tot i ser a mil quilòmetres de casa, he seguit actualitzant el bloc, el que no he fet és la lectura dels que visito habitualment. Un d’aquests és el de la Montserrat Candini, que cada vegada tinc més clar que el proper 27 de maig rebrà el suport necessari de la gent de Calella per ser-ne la seva alcaldesa. Al bloc de la Montse hi he trobat una interessant proposta sobre habitatge per a joves. En resum, proposa una modificació del POUM per regular algunes zones d’equipaments de la ciutat i poder-hi fer pisos per col·lectius específics que necessiten mesures de protecció especial. Els primers són els joves però també té en compte les persones discapacitades, dones víctimes de la violència domèstica i d’altres.

La proposta preveu disposar en un termini de 30 mesos, dos anys i mig, de 64 pisos de lloguer, per un període de 5-7 anys i pagant 250/300 € mensuals. Hi haurà d’haver un accés preferencial per a les persones de Calella, especialment les arrelades a la nostra ciutat. L’operació, que es farà aprofitant espais públics, oblidats, abandonats i deteriorats, recuperant-los per la ciutat, no ha de costar un euro a les arques municipals.