21/3/07

HI HA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ ?

Aquest cap de setmana hem pogut comprovar com entenen la llibertat d’expressió alguns membres del PSOE Catalunya. Els insults i les amenaces del director de l’Oficina de Comunicació de Presidència al periodista Jordi Barbeta, que ell mateix explica, demostren una voluntat de controlar i instrumentalitzar els mitjans per tal que només parlin d’allò que vol el Govern i que silenciïn tot allò que no els convé.

Si fem memòria, recordarem, per exemple, que Ernest Maragall va trucar al Matí de Catalunya Ràdio per renyar en directe Antoni Bassas pel seu editorial crític amb la tercera hora; el mateix Maragall va trucar a TV3 per fer rectificar una informació poc precisa, segons el seu criteri; Antoni Bolaños va trucar a Catalunya Ràdio per explicar que la decisió del Tribunal Suprem de tombar el trasllat de la CMT a Barcelona no era notícia; i algunes més.

És evident que els socialistes ho consideraran una anècdota, ja que aquesta actitud de control dels mitjans no és nova per ells. Però no podran evitar haver de donar explicacions al Parlament. Davant d’un fet tan greu, que atempta contra un dels principis més importants de la democràcia com és la llibertat d’expressió, és necessari que el President de la Generalitat actuï contundentment, en lloc d’intentar negar-ho.