8/10/06

UN NOU PLE MUNICIPAL

Malgrat els anys que porto al Consistori, mai m’acostumaré als gestos i comentaris de menyspreu d’alguns, afortunadament pocs, membres del govern durant les intervencions de l’oposició. Malgrat tot, allà cadascú amb la seva actitud i comportament.
.
Ahir, el Ple va avançar perquè un important espai, situat per sota del nou Tanatori de Mataró, es reconverteixi i, on hi havia indústries i terres ermes, es desenvolupi una nova zona residencial amb importants equipaments i zones verdes. Llàstima que el preu que s’ha de pagar és molt elevat: desapareixen empreses que fins fa poc donaven feina a moltes persones i, per poder pagar els nous espais, es produeix una important densificació.
.
Davant la pregunta que denunciava i demanava explicacions sobre una nova oportunitat perduda, el Centre d’Innovació en Productivitat de Microssoft, que finalment s’ha instal·lat a Manresa, ciutat que ni tan sols competia amb Barcelona, Vilanova i Mataró que eren les que hi optaven, el govern municipal no es va estar d’insinuar que ha estat determinant la diferent actitud de les respectives entitats financeres locals. És cert que Caixa Manresa i la Cambra de Comerç de la ciutat han apostat decididament pel projecte. Però això passa quan els que manen saben engrescar i donen confiança als actors econòmics del municipi, no passa per casualitat.
.
És molt greu l’acusació, en cara que sigui per passiva, que el responsable de perdre una oportunitat com aquesta és una entitat financera local, enlloc d’assumir els propis errors.