4/10/06

CREDIBILITAT vs DESGAVELL, FRIVOLITAT I INCOMPLIMENTS

CiU ha estat i és garantia de credibilitat a la política catalana. És per reforçar aquesta credibilitat i donar-li rellevància que la Federació solemnitzarà els seus principals compromisos polítics davant notari i posteriorment els enviarà als més de 5,3 milions electors. Tenint en compte el desgavell, la frivolitat i els incompliments que ha patit el país durant aquests tres anys per culpa del tripartit, la credibilitat serà un actiu molt valorat en les eleccions de l’1 de novembre.
.
Entre els compromisos de CiU hi ha el de no establir cap mena de pacte postelectoral amb el PP, així com també el de renunciar a la presidència de la Generalitat si Convergència i Unió no és la força guanyadora de les eleccions, cosa que els altres candidats no han estat capaços de prometre.
.
Convergència i Unió defensa que Catalunya pugui exercir com a nació. Amb un projecte on hi cap tothom que tingui un mínim sentiment de país, que pretén treballar per a la consolidació de la personalitat nacional de Catalunya, per la seva consciència col·lectiva i pel progrés dels seus ciutadans. Per contra, el projecte del del PSOE és projecte espanyolista que representa el sucursalisme absolut als dictats de Madrid.
.
Per altra banda, l’única campanya que és capaç de fer el Partit Socialista és de desqualificació de l’adversari. Un exemple d’això el vam veure ahir. El dia que teòricament el PSC-PSOE presentava el seu programa electoral l’únic que va ser capaç de dir José Montilla és que Mas és un “yuppie”. Ni el dia que presentaven les seves propostes va ser capaç de fer un discurs en positiu i explicar el que tenen previst fer si guanyen.
.
CiU, en canvi, ja ha exposat alguns elements de la que seria la política de família d’un govern de Convergència i Unió, a imitació de les millors polítiques que actualment s’estan fent a Europa: xec naixement (1000€ per al naixement d’un fill); xec guarderia (100€ al mes per aquells infants que no puguin tenir una plaça pública de guarderia); xec tercer fill (4000€ anuals fins als 6 anys per al tercer fill i successius). El mateix ha fet amb la presentació del seu programa econòmic, amb propostes, entre d’altres, com: Crear l’Agència de la Competitivitat (fusió del COPCA, el CIDEM i l’Agència Catalana d’Inversions), 100 hores de formació per un treballador per cada 5 anys treballats (pagats amb els fons del FORCEM) i Convertir Catalunya en una economia “de laboratori i amb universitats de primer nivell i no només de fàbrica”.