23/8/06

AIXÒ NO HO FASSIS MÉS

Fa només dos dies que parlava de l’expressió “governs amics”. Doncs bé, els amics del PSOE de Madrid han fet una altra mala jugada als seus companys que en aquest moment governen a Catalunya.

Sense cap mena d’avis, tot i que el nou Estatut dóna competències a la Generalitat, i oblidant-se de l’amistat, el govern de l’Estat ha enviat cinquanta immigrants sense papers cap a Catalunya. Això ha molestat tan a la Secretària per a la Immigració, la mataronina Consol Prados, com al govern sencer, que ha parlat per boca del seu portaveu i els dit que això no ho facin més.

Però els temes de l’amistat els deixo per a ells. El que crec molt greu és que, només un dia després d’arribar a Catalunya, aquestes persones s’han trobat al carrer amb un entrepà, una ampolla d’aigua i una fruita, però sense cap recolzament, cap informació sobre on són ni com poden trobar algú conegut. Negant-los, d’aquesta manera, cap ajut per part de les ONG’s que habitualment els hi donen suport en aquests moments. Com i on passaran la nit? Com i on faran els següent àpat? Es troben literalment al carrer.

Després parlaran del dret a votar, de drets i deures dels immigrants i faran visites a les Canàries, però han donat a aquestes persones un tracte que ningú es mereix.