28/7/06

COL·LABORACIÓ I SOLIDARITAT CIUTADANA

Fa molts dies que no escrivia res. La feina endarrerida d’una setmana fora i les Santes, barrejades amb el cansament que porta la calor, han fet que escriure al bloc hagi quedat abandonat. Però ahir va passar una cosa que necessito comentar. De fet ho vaig fer immediatament, però vull deixar-ne constància aquí.

Després hem pogut saber que va ser un desgraciat accident, que va causar la mort d’un treballador de la construcció, però ahir ningú sabia que passava. Només quedava en Robafaves a la Riera, les altres figures ja eren dins de l’Ajuntament, quan van aparèixer dues ambulàncies. Una venia de la part alta de la Riera i l’altra del carrer Sant Josep. Si haguéssim de fer crítica política, preguntaríem que passa amb tots els Plans de Seguretat Ciutadana, com és que no van venir per baix com els bombers o perquè els primers sorpresos eren els agents de la Policia Local que eren allà, però això queda en segon terme. El que realment va ser sorprenent i impressionant és la reacció espontània de les persones que estaven presenciant la Dormida, inclosos els més petits. En molt poc temps, en Robafaves deixava de ballar i es va fer un passadís, es van obrir les tanques i les dues ambulàncies van passar. A continuació tot va tornar a la normalitat, malgrat la sorpresa i la preocupació pel que podia haver passat al carrer Pujol.

En una societat on sembla que tots anem a la nostra i ens despreocupem dels problemes dels altres, ahir les persones que gaudien de la Festa Major van donar una mostra impressionant de civisme, solidaritat i col·laboració espontània.