28/4/06

"VOT NUL POLÍTIC"

L’Estatut aprovat el setembre passat pel Parlament de Catalunya era un text de màxims pel que podíem obtenir mantenint-nos dins de l’Estat espanyol. Però hem de tocar de peus a terra i reconèixer que Espanya i part de Catalunya no estan preparades per aprovar aquell Estatut, encara que serà un excel·lent full de ruta per seguir lluitant. És per això que, malgrat tot, el text aprovat a Madrid és bo per nosaltres, perquè representa un avanç important en la capacitat de decidir sobre el nostre futur i el nostre finançament.

El vot negatiu en el referèndum que es convocarà el proper més de juny condemnaria Catalunya a seguir amb l’actual text estatutari durant molt de temps, perquè difícilment es tornaran a donar les mateixes condicions. Votar “NO” és fer un mal favor al país. Per altra banda, la posició anunciada ahir per ERC és impròpia d’un partit que forma part del Govern de Catalunya. Covarda i tan absurda com la recollida de signatures del PP. Quina credibilitat i quin prestigi tindrà la màxima institució del nostre país si un dels partits que l’integren no dona suport a la més important de les seves iniciatives?

Estalvio entrar a comentar el fet de que una papereta que promociona el vot nul rebi una subvenció pública, així com l’existència de diferents opcions segons les faccions d’ERC. Tot plegat és ridícul.