13/9/07

APROFITEM ELS NOUS AJUTS

El projecte d'intervenció integral a Rocafonda-El Palau-Escorxador, presentat per Mataró, ha estat beneficiat en la quarta convocatòria de la Llei de barris que atorga la Generalitat de Catalunya, amb un ajut de 6,91 milions d'euros.

Ara, l’Ajuntament haurà d’aportar una altra quantitat igual per que en el període 2007 - 2011 es puguin realitzar un total de vint-i-dues actuacions diferents per a la millora de la zona i accions relacionades amb temes socials i de cohesió de la seva població, que s’han dissenyat des de la ciutat i que figuraven al projecte presentat.

La iniciativa de la Generalitat té per objectiu promoure la rehabilitació global dels barris per evitar-ne la degradació i millorar les condicions de les persones residents en aquestes àrees i afavorir la cohesió social. Abans de Rocafonda-El Palau-Escorxador, Cerdanyola va rebre, el 2004, 3,77 milions d’euros en la revisió del projecte presentat a la primera convocatòria. Alguns dels projectes, com la reurbanització de l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, comencen a ser realitat.

Des de Convergència i Unió celebrem la vinguda dels ajuts de la Generalitat, que, a més, forcen una inversió municipal del mateix import en zones de la ciutat que necessiten un tractament integral per garantir l’obtenció d’objectius específics com: frenar el procés de degradació de la zona, millorar l'estructura urbana, augmentar la sostenibilitat i la seva coherència interna, transformar sectors obsolets i amb disfuncions urbanes i augmentar els nivells d'espai públic amb millores en la seva accessibilitat i funcionalitat. Per si això fos poc, els projectes inclouen un seguit d’actuacions complementaries, no incloses en el pressupost.

En els anys en que Convergència i Unió ostentava el govern de la Generalitat, va optar per potenciar la tasca que realitzava ADIGSA, empresa pública que ha construït un elevat nombre d’habitatge social a reu del País. A Mataró, ADIGSA va acabar la construcció d’habitatges al Pla d’en Boet, iniciada en el període anterior al 1980 pel “Ministerio de la Vivienda” i ha treballat intensament per resoldre els problemes que els primers habitatges arrossegaven.

Però no n’hi ha prou amb l’aplicació de polítiques que aportin recursos a les zones més necessitades d’inversions. En la societat actual és igualment important la participació del ciutadà en la fixació de prioritats i en la decisió dels usos dels nous equipaments. Aquesta és encara una assignatura pendent a la nostra ciutat. Al Consell del Pla Integral de Cerdanyola no se sent altra cosa que les queixes perquè els projectes venen sense cap possibilitat d’intervenció per part del mateix. La comissió Ajuntament-Generalitat, amb participació ciutadana, que havia de fer el seguiment del compliment del projecte que va rebre fa any els suport de la Llei de Barris, encara no s’ha reunit, i fa anys que es van nomenar els seus membres.

L’Associació de Vens de Rocafonda no és la primera vegada que es queixa de no ser tinguda en compte i la de Cerdanyola s’ha enfrontat amb el Govern Municipal en el si del Consell del Pla Integral d’aquell barri i ho ha manifestat públicament. Qui té la responsabilitat del govern ha d’entendre que no ho pot fer d’esquenes als ciutadans, sinó que ho ha de fer al seu costat.
.
.
Article Publicat al Butlletí Municipal MesMataró corresponent al mes de setembre de 2007

4 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Hola Joaquim, totalment d'acord amb aquesta opinió. Si algú requereix conèixer millor que va passar amb el Pla Integral de Cerdanyola, està publicat al nostre Blog.

http://cabezonespuntocom.blogspot.com/

(Labels: Plan Integral)

Tot l'ocorregut referent a això i viscut en primera persona. Adverteixo que algunes actuacions del Tripartitt en aquest assumpte, no són aptes per a pusilamines.

Una salutació

Julián Hernández Tello ha dit...

Quim,

Si s'ha reunit aquesta comissió de la qual parles. Es va reunir el 24 de juliol del 2006, encara que es realitzo al matí amb el consegüent “èxit” de participació que ha aquesta hora es pot tenir.

Els que treballen que som molts no vam poder assistir, segons tinc entès havia 3 persones més els polítics.

De tant en tant em passo pel teu blog, no m'havia adonat que també t'ha entrat la “febre”, que ultimadamente recorre la biosfera dels polítics, de moderar els comentaris. Les raons les intueixo però molt malament em sembla.
Que consti en acta

Una abraçada

Quim Fernàndez ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Quim Fernàndez ha dit...

Hola Julian,

No recordo haver assistit, ni haver estat convocat , però prometo repassar els papers. Tot i així, el 24 de juliol de 2006 està molt lluny i una sola vegada és de riure.

En quan als comentaris, ara per ara és un tema de no dominar prou les eines (fins fa poc no se'n podien fer) i voler ser conscient del que hi ha. Recorda que en el primer bloc a “bloc.cat” no hi havia cap restricció. De fet, si no és una cosa excepcional, no tinc intenció d'esborrar-ne cap.

Salutacions!!
Quim