13/3/10

El conflicte a la policia pot durar mesos


Passat el Ple de març, vam ser convocats sense cap explicació i d’una manera molt freda a una Comissió Informativa conjunta de Serveis Centrals i Via Pública. La taula es va fer petita i la sala era completament plena; caps d’àrea, caps de servei, directora de RRHH, intendent major de la Policia, regidors i regidores, etc...

Dels veritables problemes de fons no se’n parla o s’hi passa de puntetes. Per part de qui negocia en nom del govern s’atribueix tot a una reivindicació salarial, però les denúncies fetes pels agents coincideixen “curiosament” amb el que les lamentacions dels ciutadans, dels quals l’oposició se’n fa ressò habitualment.

És freqüent que un ciutadà es queixi que ha trucat demanant la presència de la policia local i que aquests no han pogut acudir o ho han fet massa tard, passa dia si, dia també. Els agents de la Policia Local denuncien la manca d’efectius, les condicions d’estrès en que han de treballar i que la flexibilitat laboral no és altra cosa que una manera de tapar els forats conseqüència de la situació, però el regidor i el cap de la policia semblen viure en un altre món, on tot és gairebé perfecte. Això si, millorable, faltaria més.

Tard o d’hora caldrà que, sense pressions externes, això puguem fer un anàlisi real de necessitats i cercar fórmules que, des del màxim consens, puguin aportar solucions. Però, tal com estan les coses, això pot durar mesos.