26/1/10

Des d’avui, la gent gran de Cerdanyola tenen un Espai Lúdic i de Salut

Cerdanyola disposa, a partir d'avui, d'un espai al Parc de Cerdanyola on la gent gran del barri poden realitzar activitats físiques a l'aire lliure. Es tracta d’un bon equipament que pot ser de molta utilitat a la gent gran. De fet, CiU ho va demanar en un Ple Municipal, però la proposta va ser rebutjat pel govern amb l’excusa que ja feien altres coses i que no feia cap falta. Es veu, una vegada més, que les propostes són més o menys bones depenent de qui les faci.

En tot cas, benvingut sigui i desitjo que la gent de Cerdanyola en tregui molt de profit. Estic convençut que el lloc escollit per a la instal·lació també hi ajudarà.

Com que qui ha pagat ha estat la Diputació de Barcelona ha vingut a “tallar la cinta” la diputada i esposa del president de la Generalitat, Sra. Ana Hernández. El seu discurs ha estat dels més habituals en una inauguració, però, ha deixat anar un “aquest barri que està molt ben dotat d’equipaments” que... no sé pas com serà interpretat pels veïns. Particularment crec que un barri de 30.000 habitants mereix alguna cosa més. Qualsevol ciutat d’aquestes dimensions tindria un teatre, un poliesportiu, més d’una escola bressol, una piscina municipal, etc. Seria bo que la Sra. Hernández passegés una mica pel barri, segur que l’alcalde, que el coneix bé, li explicaria quins són els seus equipaments més enllà de les escoles que es veien des del lloc on estàvem.

6 comentaris:

Ivan Pera ha dit...

Quim,

des del govern, i si no recordo malament, vam respondre a la demanda de CiU que el tema estava en l'acord de govern i en el pam, que estava en procés ( ja s'estava treballant aquesta demanda a la Diputació)i que en quan a la ubicació que buscariem posar-ho en un espai on pugués ser utilitzat per molta gent, i vam decicir-prioritzar posar aquest (treballo pq n'hi hagin més) a Cerdanyola ( per exemple pq hi viu força gent gran i per què hi volem més equipaments). Per aquests motius, i no per cap altres, vam dir que no al prec de CiU. Celebro que també ho veieu bé.Salut!

Ivan Pera ha dit...

per a qui li pugui interessar, en aquest enllaç hi ha l'acte del Ple d'abril del 2009, on hi ha el Prec de CiU i la resposta del Govern, en la linia que he explicat. És el punt 40.
salut!

http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/document/originals/ordres/ple02042009.pdf

Quim Fernàndez ha dit...

Hola Ivan,

Gràcies pel teu comentari/resposta tant ràpid, jo no puc connectar-me al bloc fins el vespre, durant el dia altra feina tinc, és per això que no he pogut dir res fins ara.

Gràcies també per l’enllaç. Com molt bé dius, aquí es pot trobar l’acta del Ple del mes d’abril passat i a la pàgina 137, a l’inici de la teva intervenció responen a la Carolina, es pot llegir: “El senyor Ivan Pera, Conseller Delegar d’Esports, malauradament no pot acceptar el prec,....” i després expliques un reguitzell coses que fas, però que res tenen a veure amb el que la Carolina demanava i el que ara ens paga la Diputació.

Que és justament el que dic al meu post.
Fins molt aviat,
Quim

FXS ha dit...

Bon dia a tots;

com és possible que des del govern s'estigui tot el dia responent a posts de blogs varis que hi ha a Mataró.

Em sento estafat perquè en comptes de treballar per la ciutat, des de l'ajuntament es dediquen a perdre el temps amb respostes mentre els ciutadans els hi paguem un sou, i no precisament el salari mínim interprofessional.

Treballeu més per la ciutat i deixeu-vos de perdre el temps!!

Ivan Pera ha dit...

Quim,

gràcies per mirar l'acte del Ple.

Però t'has deixat un parell de coses que clarifiquen el tema que estem tractant. Deixa'm que les traslladi literalment aquí:
" ...malauradament no pot acceptar el prec no perquè el Govern tingui visions diferents, sinó perquè precisament ja s'està fent o està en l’agenda de l’Acord de Govern i en el PAM 2009(...) Val a dir que en el debat del PAM 2009 es va produir una al·legació en el sentit que el Govern sol·licités a la Diputació de Barcelona la instal·lació d’un d’aquests espais lúdics. Aquesta gestió ja s'està fent, tal com es va respondre a l'al·legació. Es va dir que s'estudiaria durant el 2009 i aquestes gestions ja s'estan fent. Per aquests dos motius no podem acceptar el prec".

així doncs aquestes són les raons de no acceptar el prec: ja s'estava gestionant amb la Diputació pq ho haviem previst en el PAM. Clar i català.

Com pots veure, comunicar bé és molt important!

Comunicar forma part del compromís públic i de les tasques de govern i s'ha de fer en el moment que hom ho consideri oportú amb els mitjans existents(governar no és estar sentat en un despatx! gràcies a Déu!).

Per això mateix, si em permets un consell, ara que et dediques a la política amb dedicació exclusiva ( igual que jo, debem cobrar el mateix i tot!), no deixis la comunicació per l'última cosa del dia!

Una abraçada!

Quim Fernàndez ha dit...

No allargaré el debat Ivan, qualsevol que tingui afició a llegir les actes i fer seguiment dels temes municipals veurà com es repeteix això de dir “no perquè ja ho fem” (has vist les respostes a les al•legacions del PAM 2010?) i passat un temps apareix aquella acció.

Pel que fa al tema de comunicar, tens tota la raó. El tema de cobrar no sé a que ve, però val més que ara no ens posem a comparar recursos govern/oposició, segurament algun dia la transparència també arribarà aquí. No perquè s’amagui res, no em mal interpretis, però “segurament no es comunica prou bé”.

En tot cas, jo seguiré dedicant al meu bloc PERSONAL hores que no siguin de feina, amb dedicació exclusiva, parcial o una vegada deixi la política com ocupació principal.

Bon diumenge!
Començar il•lusiona ! i demà serà un gran dia