30/10/09

No ens podem continuar enganyant. Cal actuar.

Estava davant l’ordinador, esperant que la Rosa tornés de l’entrenament per poder sopar, quan han donat la notícia que cinc dels inculpats pel “l’Operació Pretòria” aniran a la presó provisional per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

Fa dies que estic desorientat, no entenc res, les notícies tenen un regust repugnant, fastifós. En Millet, que era un home respectat per tots, i importants expolítics i polítics en actiu acusats de casos molt greus de corrupció. Maneres de fer absolutament diferents per part de la justícia en un cas i en l’altre, el primer surt somrient dels restaurants, mentre els segons són fotografies emmanillats. Alguns mitjans de comunicació donant les notícies de forma esbiaixada i/o interessada, repetint una i altra vegada uns fets que contribueixen de manera molt significada a la degradació de la política, però, sobretot, a la degradació del país en el seu conjunt. Estem perdent respecte i credibilitat dins i fora de casa nostra. Correm el risc que el que hem anomenat “desafecció per la política” arribi a casos extrems, afectant, fins i tot, als militants dels partits.

Ahir l’Espadaler deia a l’assemblea de CiU de Mataró que “la corrupció a la política és un tema que no tenim resolt i que s’ha d’afrontar amb serietat, fent autocrítica i amb un anàlisi seriós, per corregir el que calgui”. Té raó. Hem de fer autocrítica, no és moment d’atacs i retrets d’uns cap els altres, hem d’actuar amb sinceritat i posar totes les energies per intentar capgirar aquesta situació i per fer que la política catalana torni a ser motiu d’esperança i d’il•lusió. Si no ho fem és el país i la seva gent els que hi surten perdent.

A l’espera de judicis que desmenteixin el que s’ha dit fins ara, una vegada conegudes les diligències prèvies del jutge, tots els partits importants de Catalunya i de l’Estat tenen gent implicada en casos de corrupció. Encara que és cert que els implicats de CiU són militants històrics, sense cap responsabilitat actual, mentre que els dels altres són polítics que han actuat contra la llei estant ocupant responsabilitats institucionals i en els respectius partits, tots els casos, de confirmar-se, són d’extrema gravetat.

No ens podem continuar enganyant, hem d’actuar amb contundència i sense d’oblidar-nos de resoldre el finançament dels partits, que és un altre dels problemes greus que arrosseguem.

Només és una opinió personal.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I clar que sí! cal actuar!
Què en fareu d'en Genís carbó?