15/11/08

INNOVA 2.0. Compartint experiències


Imatge parcial dels components de la taula

Ahir, a Mataró, en el marc Innova 360°, es va celebrar una taula rodona, "Innova 2.0. Economia, política, cultura i comunicació a la xarxa", moderada per Saül Gordillo (periodista), en la qual van intervenir blocaires destacats com Margalida Capellà (guanyadora dels Premis Blocs Catalunya en la categoria d'ensenyament), Carlos Guadián (especialista en matèria d'e-govern), Marc Vidal (economista, autor del bloc més visitat en català i del bloc econòmic més visitat en castellà) i Oriol Ferran (periodista, activista digital i arenyauta). A més, van parlar Eduard Batlle (en representació de l'associació STIC.CAT, entitat organitzadora dels Premis Blocs Catalunya) i Josep Barri (vilapou) que presentava la “Maresmesfera”, agregador de blocs de la comarca.

Quatre participants, més el moderador, cinc blocaires d’àmbits absolutament diferents i al públics mitja dotzena de polítics blocaries, inclòs l’alcalde de la ciutat, que en Saül també va fer que participéssim en el debat.

Però jo tenia un motiu afegit per assistir-hi, la presentació de la “Maresmesfera” que feia en Josep Barri, company d’escola que he retrobat a través del Facebook. En Barri ha fet molta i molt bona feina amb el disseny i elaboració del web que reuneix més de tres-cents blocs del Maresme, feina que mereix el reconeixem de tots els que participem, com actors o com espectadors dels món dels blocs.

Cap al final, algú volia animar als que encara no en tenia a obrir el seu bloc, com és el cas de la regidora Alícia Romero, que en canvi, és molt activa al Facebook. No sé si ho van aconseguir, però jo vaig arribar a casa amb ganes d’ampliar el ventall d’eines que remeno. Doncs reconec ser un xafarder en tot això de les noves tecnologies i quant més xafardejo, més me’n adono del poc que en sé.

En tot cas, vaig estar fins molt tard davant l’orinador per acabar obrint el meu “Twitter” i avui ja he posar un banner a la columna lateral del bloc. Admiro els que dominen totes aquestes eines perquè, segurament, amb molt menys temps que jo en treuen molt més de profit, però també és veritat que m’ho passo bé i aprenc molt. Us ho recomano!