7/9/23

Váyase señor Rubiales

 

Malgrat que sembla que encara no ho sabem tot sobre el personatge, no aportaré cap informació nova. Però és que, només per la vergonya que ens fa passar i el mal a l’esport, al futbol en particular, que està fent el senyor (per dir-li d’alguna manera) Luís Manuel Rubiales hauria d’anar-se’n a casa de manera definitiva. Segur que la seva mare l’acollirà sense preguntar.

Fa poc més de dues setmanes que la selecció espanyola de futbol femení, amb un alt percentatge de jugadores catalanes, va guanyar la Copa del Món Femenina que organitza la FIFA. Però sembla que això no té importància. El “senyor” en qüestió se n’ha ocupat de tapar-ho amb el seu comportament, les seves declaracions i acusacions.

Però tot té una part positiva. Els fets han posat en evidència qui hi ha i com actua la REAL Federación Española de Futbol (i també la catalana).

No hi ha cap dubte que Rubiales ha de marxar per no tornar i, amb ell, també tots els que l’envolten. Es fa imprescindible un canvi a l’esport, sobretot al futbol, perquè a Espanya deixi de ser una cosa de “machos”. El canvi, però, ha d’anar molt més enllà d’una simple renovació, cal foc nou, cal començar de zero.

Ho estan demanant des de tots els estaments, tot i que a alguns els hi ha costat una mica i altres encara no hagin obert boca. Ho reivindiquen persones importants de l’esport, dones i també homes. Potser, en una època en què ens manifestem per tot, hauríem de sortir al carrer en massa i exigir-ho. De moment, el cas ja és a Fiscalia.

Això sí, VOX, PP i Cs s’abstenen al Parlament i a Mataró. Preneu-ne nota aquells que els heu votat alguna vegada. Fets com aquest demostren que no són partits conservadors, sinó una colla de masclistes que no volen evolucionar.

En definitiva, si al senyor Rubiales li queda una mica de dignitat i estima l’esport, ha de marxar a casa i desaparèixer per sempre del futbol espanyol.


Article publicar a Ràdio la Veu TV