22/3/20

La campanya del #CoronaCiau mostra el sentiment vers la monarquia

Qualsevol persona en la situació de Felipe VI ja hauria plegat. Quan t’ha de caure la cara de vergonya pel que ha fet el teu pare i la gent deixa molt clar que no et volen ocupant un lloc pel qual no t’ha escollit i tampoc volen el que representes, el que s’ha de fer és marxar.

El Sr. Felipe va afirmar al World Law Congress que no és “admissible” apel·lar a una “suposada democràcia per sobre del dret”. També va dir que sense el respecte a les lleis no existeix “ni convivència, ni democràcia”. Per a ell, en un context de no respecte a la llei només hi ha “inseguretat, arbitrarietat i el trencament dels principis morals i cívics de la societat”. Quina barra, no?

Desaparegut durant la crisi pel coronavirus i quan el seu nom només sortia en referència als afers de faldilles i diners del seu pare, va fer una declaració institucional. No va tenir valor de dir una sola paraula sobrela procedència dels diners del seu pare. Va tenir la barra, però, de demanar-nos solidaritat.

La campanya #coronaciau, d’Òmnium no pot quedar aquí. Hem de demostrar que no volem una monarquia, i menys encara una monarquia corrupta. Nosaltres si creiem en la democràcia i estem en contra de l’arbitrarietat. Però nosaltres sabem que les lleis que ho garanteixen emanen del poble i no d’un senyor col·locat per la gràcia de Déu.