21/6/19

GOVERN vs CIUTAT

 


Fa tot just dues setmanes que a Mataró es va constituir, com a tots els municipis del país, el nou Consistori.

En total són quinze noves persones que formen part per primera vegada del Ple Municipal. Alguns ja vam anunciar fa molt de temps que no pensàvem tornar-nos a presentar, però altres s’han vist exclosos per uns resultats que, si bé eren previsibles pel que fa a qui podia guanyar la contesa, no ho eren per la forma com ha quedat la composició del Ple. De nou a només cinc grups municipals, amb un PSC fregant la majoria absoluta, formacions que no han aconseguit representació, com és el cas de la CUP, i persones amb un gran coneixement de l’Ajuntament i la Ciutat, com el regidor José Manuel López (PP), que no repeteixen.

Però no és la meva intenció fer una valoració dels resultats, que són els que són i ja no els podem canviar, el que de debò m’interessa, perquè té molt a veure amb el nostre futur, és la composició i organització del nou govern municipal.

Amb els dos darrers mandats s’ha demostrat que no calien aquells governs de fa uns anys amb 14, 15 i fins i tot 16, regidores i regidors on tots tenien cartera (i sou). Segur que 6 o 8 són massa pocs per una ciutat de gairebé 130.000 habitants, però entre 10 i 11  és un número ideal per repartir responsabilitats polítiques de manera equilibrada, coherent i possibilista.

Doncs aquest juny de 2019 ens trobem que governa Mataró un equip format per 15 regidors i regidores, tots amb “cartera” i sou, tot diners públics.