18/5/19

Les propostes en Cultura de les 10 candidatures municipals a Mataró (I)


Des del setmanari Capgròs han demanat a les deu candidatures que es presenten a la ciutat de Mataró quines són les 10 principals propostes que porten als seus respectius programes electorals. Un decàleg que reflecteix les prioritats, projectes i iniciatives de cada una de les candidatures.

Jo he volgut extreure les que feien referència a l’àmbit de la Cultura mantenint el titular que ells mateixos han escrit, així com mantenir el número d’ordre entre el conjunt de les 10 propostes que les candidatures han escollit.

En un altre post i abans de la jornada electoral del dia 26 de maig, miraré de fer la meva valoració personal de cadascun dels casos. He d’entendre que en els respectius programes electoral cultura ocupa un espai, més o menys gran, on s’hi poden trobar més propostes, però en tot cas això és el que ells mateixos han seleccionat com a més important del global del programa amb què es presenten.

Partit dels Socialistes
9. Nous equipaments públics per la cultura i l’esport.
Nova biblioteca a Cirera Molins. Nova piscina pública als entorns de Sant Simó.

Junts per Mataró
8. Mataró, Capital Cultural
Dinamitzarem el Patronat de Cultura per aprofitar el potencial immens de la ciutat, adequant la cultura a les necessitats de Mataró, fent-ne escola i impulsant-la en tots els àmbits del teixit social. Cal poder organitzar des d’un festival de Jazz a un concurs de teatre.

ERC-Moviment d'Esquerres
4. Escola de les arts
Dotarem d’una seu física l’Escola Municipal de Música perquè conjuntament amb l’Aula de Teatre esdevinguin una moderna escola de les arts. Una possible ubicació seria l’antiga fàbrica Vapor Gordils.
6. Centre cultural Can Marfà
Farem de Can Marfà un pol d’atracció cultural que inclogui el Museu de Mataró (en la seva totalitat), la Casa de la Cultura Popular (amb totes les figures festives de la ciutat) i una zona d’oci i de restauració.
10. Auditori/Teatre/Sala de Concerts
Projectarem la construcció d’un equipament que serveixi d’auditori, teatre i sala de concerts, (una mancança important de la nostra ciutat) perquè Mataró sigui també un referent cultural.

VOLEMataró
6. La Cultura un fet real de Ciutat
Fer un auditori a Rocafonda. És important la cohesió dels barris, per això posarem elements que facin de pols atractius per atreure la gent de la ciutat a altres llocs i descentralitza la ciutat.

Ciutadans
10. Aprofundir en la idea de la ‘gran cultura’. Mataró necessita reordenar els seus museus, millorar la seva oferta i promoció. Crearem un Museu d'Art Modern a Mataró (Fons Bassat més altres obres). Reorganitzarem les Rutes de culturals / museus perquè siguin més atractives als visitants.

Partit Popular
No hi ha cap proposta

Candidatura d’Unitat Popular
8. Més recursos en educació, cultura i serveis socials
Implantar criteri de proximitat als centres educatius i reduir ràtios. Definir pla d’usos de tots els equipaments i edificis municipals. La cultura com a eina de cohesió. Desplegar un pla d’infància i joves. Més mediadors socials i educadors de carrer.

En Comú Podem
7. Crearem un nou Centre d’Arts Escèniques
Mataró ha de comptar amb un equipament modern per acollir esdeveniments de tota mena en l’àmbit musical i de les arts escèniques, el qual també seria la seu de l’Escola Municipal de Música, Dansa i de l’Aula de Teatre.
9. Posarem en marxa la biblioteca de Cirera-Molins
Un projecte anhelat i reivindicat des de fa molts anys pels veïns i veïnes d’aquests barris que esdevindrà un important equipament de ciutat al triangle dels Molins. També estudiarem la ubicació d'una nova biblioteca/mediateca a Cerdanyola Nord.

VOX
No hi ha cap proposta

Primàries Mataró
No hi ha cap proposta

1 comentari:

Unknown ha dit...

gràcies per aquesta feina, es molt aclaridor