18/5/11

El PSC i el PP pacten sempre que cal


Sembla que un dels arguments del PSC local en contra de CiU és un possible pacte amb el PP. Personalment crec que valdria més que expliquessin si els hi queda alguna idea després de 32 anys i, si és així, perquè en tot aquest temps no ho han fet, En tot cas, cal que tinguem molt clar que els pactes entre PSC i PP són habituals als ajuntaments de Catalunya. Nombrosos són els casos en què PSC i PP han pactat en els consistoris catalans i, en gairebé tots els casos, aquests pactes han estat per deixar fora a CiU dels governs municipals. Tenim com a exemples els ajuntaments de Roses, Castelló d’Empúries, Castell – Platja d’Aro, Torrefarrera, Benavent de Segrià o Galera, tots aquests són municipis on CiU va guanyar les darreres eleccions municipals, però que un pacte entre PSC i PP va impedir que CiU entrés a governar. Més enllà d’aquests casos, existeixen pactes entre el PSC i el PP en municipis com Sant Vicenç dels Horts, Mont-Roig del Camp, Cunit o Altafulla.

Els socialistes han ensorrat econòmicament el país, tant des de Madrid com des de Catalunya. Des de Madrid perquè no paguen els diners que deuen i des de Catalunya perquè el tripartit no només ha deixat la caixa buida, sinó que ha deixat el país amb un deute de 32.000 milions i un 20% d’aturats. Per la seva banda, el PP atempta dia sí dia també contra la convivència a Catalunya. La llengua catalana ha estat, des de ja fa temps un dels blancs dels seus atacs.

CiU, per la seva banda, ha dedicat la campanya a explicar els seu projecte i les seves propostes municipals als ciutadans. Ara cal que CiU obtingui majories àmplies als ajuntaments, també al de Mataró, per evitar que es tornin a repetir els tripartits als ajuntaments de Catalunya.