30/5/10

Cap de setmana per a la convivència a Mataró

Si la setmana passada eren la gent de l’Associació Cultural Islàmica Annour, que coordina l’activitat a la mesquita del barri de Cerdanyola, ahir van ser els amics de l’Associació Cultural Musulmana Al-Ouahda, de Rocafonda, els que ens van convidar.

Amb la Carol vam ser una bona estona al recinte de la mesquita, compartint, a mes dels dolços i el te, una bona estona de companyia. Ens van donar l’oportunitat de parlar i vam poder agrair-los la invitació i demanar-los que ens ajudin a conèixer-nos millor. Hi eren la majoria de forces polítiques i moltes entitats, encapçalades per l’Associació de Veïns de Rocafonda, amb la seva presidenta.


Però si ahir teníem la Jornada de Portes obertes de la mesquita de Rocafonda, i érem els altres els qui fèiem la visita, avui, al Parc de Cerdanyola, eren les entitats les que sortien al carrer. Coincidint amb la Festa del barri, s’ha celebrat una Mostra Gastronòmica.

Tot i que pugui semblar una altra cosa, la mostra no és una activitat nova. La creació de la Taula d’Entitats de Cerdanyola ha ajudat a revitalitzar-la, però l’Associació de Veïns, que avui participava activament, en va ser la primera impulsora com a mostra multicultural.

Avui, al Parc de Cerdanyola, per 2 euros tenies dret a tres tastets que, en realitat, eren tres plats complets. Jo he tastat el “Cous cous de pollastre”, el “Plat de Mataró” i “Kefta”, originari del Marroc i fet amb vedella, ceba, julivert, comí, pebre vermell, oli, sal i safrà. Cada entitat feia un plat. També hi havia “Cocido Rociero” i menjars típics de l’Àfrica sub-sahariana o d’altres zones de l’Estat, com Murcia.

Tot això amenitzat amb música popular. L’Associació Sociocultural Amistat ha portat un grup de música tradicional del nord del Marroc, zona de procedència de la majoria d’immigrants d’aquell país.

Després de passar una molt bona estona, hem arribat a casa sense gaires ganes de dinar, però contents d’haver participat en un dels actes que més afavoreix la convivència i el coneixement d’altres cultures. Tot i que ens hem perdut la Festa de CiU a Grub-Vic, l’experiència ha valgut la pena i no ha estat cap sacrifici.

2 comentaris:

Joan Pons Alegre ha dit...

Molt bona feina Quim , desde el Secretariat d' immigració dels NousCatalans de l' Alt Maresme endevat. VISCA CATALUNYA LLIURE.

Joan Pons Alegre

Quim Fernàndez ha dit...

Moltes gràcies, Joan