31/3/07

TDT, per què?

L’Ajuntament de Mataró està desenvolupant, com a soci majoritari (51,32%) del Consorci Digital Mataró-Maresme, un canal públic de televisió digital a través de l’empresa Mataró Audiovisual, que actualment ja és la responsable de Mataró Ràdio, emissora municipal de ràdio.

Convergència i Unió, des d’una oposició responsable i pensant amb incrementar el nivell de coneixement del ciutadà respecte l’administració local, ha donat suport a determinats aspectes del pla de comunicació de l’Ajuntament. El més clar, ha estat la participació en el disseny del que havia de ser Mataró Ràdio, donant un elevat grau de participació a les entitats i, en general, a totes les persones interessades en col·laborar i aportar idees i difondre informació del que passa i del que es fa a la ciutat.

El butlletí municipal Més Mataró ja va ser un projecte de més dubtosa intencionalitat. Malgrat tot, va existir un vot de confiança inicial. Ara, superat el primer any d’edició, està clar que el butlletí no ha complert amb les expectatives. No aporta res que no estiguin fent els mitjans existents i la seva distribució ha estat un fracàs. A més, la part de finançament que havia de provenir de la publicitat tampoc ha existit.

Ara ens proposen la participació en un canal públic de TDT. Això suposarà més 1,6 milions d’euros en quatre anys i la sessió d’un espai municipal, això comptant amb que no tinguem cap entrebanc.
L’espai cedit (160 m2), al Centre Cívic del Pla d’en Boet, és un espai escatimat a les entitats. A Mataró tenim una televisió local que, encara que és de titularitat privada, fa anys que dóna un excel·lent servei públic a la qual hi hem abocat molts diners per ajudar-la a superar els seus problemes econòmics i pujar al tren de la TDT. Per què destinar aquests diners a una nova televisió? Mataró té altres prioritats que incrementar els seus canals de comunicació públics.