25/3/10

Una sala de festes amb un aforament de 1200 portaria molts problemes per a la seguretat de les persones

Ahir teníem sessió ordinària de la Comissió Municipal de Via Pública, en la qual, entre d’altres, s’informa dels temes que afecten la Seguretat Ciutadana i la Policia Local. Quan va arribar l’hora dels “precs i preguntes”, ja que per iniciativa del govern no s’havia donat cap informació des d’aquest àmbit pel que fa a la construcció d’uns macroprostíbuls al Polígon de Pla d’en Boet, molt a prop del TecnoCampus i al costat mateix d’unes sales de festes a les que cada setmana hi van un grapat de joves de la ciutat, vaig demanar al Cap de la Policia Local quina opinió professional en tenia ell sobre l’afer que darrerament omple els nostres diaris. No volia cap opinió sobre concessió de llicències, això correspon a un altre àmbit, volia saber com podia afectar això a la nostra seguretat.

La resposta va ser espontània, no va haver de pensar gaire, el nombre d’habitacions no el preocupaven especialment, va parlar d’alguns llocs de la ciutat on li consta que s’exerceix la prostitució i no porten cap problemàtica especial, doncs la gent hi busquen discreció, ara, la sala de festes és una altra cosa.

Pel responsable actual de la nostra policia, un local gran on s’hi fa striptease i es celebren festes porta associat, a més de problemes de mobilitat i d’aparcament, problemes de baralles i drogues. Segons ell la gent no hi va només en vehicle privat, sinó que també hi arriben en autocar per celebrar-hi festes com, per exemple, comiats de solters. Festes que mai se sap com poden acabar.

Només em quedava aclarir si, per a ell, un aforament de 1.200 persones, com el local de la llicència concedida per la Sra. Romero, és una sala gran. La resposta va ser molt clara. “Uffffffffffff !! Quant? 1.200 persones? Això és molt gran!” Així de clar va ser el cap de policia, la persona que més ha d’entendre de seguretat ciutadana a l’organització municipal.