26/12/09

La competència sempre és bona

Sí, la competència sempre és bona, però cal treballar dur per combatre-la honestament. Tots hem sentit ha dir la frase que “el sol surt per a tothom” i sabem que en qualsevol negoci cal estar al dia i no quedar enrere a l’hora d’oferir un bon servei si no volem perdre clients. Està clar que també pensem que tots hauríem de tenir a l’abast les mateixes eines, i això no és sempre així.

Sembla que el govern municipal també ho ha après, encara que sigui tard, i ha reaccionat davant la creació, ara fa un any, del bloc de CiU “Mataró Transparent” amb un nou apartat al web municipal que anomena “Rendiment de comptes”.

Vull felicitar als polítics del govern per la decisió, ni que sigui a remolc de l’oposició. Fixeu-vos un moment en el nombre de documents que es poden trobar al requadre del 2010 i els que hi ha als anys anteriors. No té res a veure. El primer intent, va ser fa anys amb allò que en deien “consensus”, però no va funcionar i està completament abandonat. I és que la primera condició perquè funcioni un projecte és que el responsable se’l cregui. Esperem que aquesta vegada sigui diferent.

En aquesta línia, esperem que quan sigui hora de començar a treballar en el pressupost pel 2011 les taules continguin comparatives amb anys anteriors i se’n pugui disposar en formats de full de càlcul, com fa CiU gràcies a la col·laboració desinteressada d’un equip de persones militants i simpatitzants.

A la regidora se li va escapar en el Ple de dijous passat que si podíem penjar-ho és perquè el govern ens ho facilitava. Està clar! Però el que no va dir és que ho fan en el termini legalment més curt possible i perquè la llei els obliga. A veure si el proper any ho rebem amb més temps i ho pengen a internet abans que ho fem nosaltres. Ho celebrarem.

De moment, qui vulgui participar com cal i veure el pressupost comparat partida a partida (quan això és possible) i vulgui conèixer també el pressupost de les societats municipals o les subvencions previstes, ha de seguir consultant “Mataró Transparent”.