12/9/09

La petita Florència del modernisme maresmenc




Així és com Pep Andreu anomena, en el llibre presentat ahir, la veïna població de Canet de Mar. La presentació era el plat fort de la inauguració de la 2a. Fira Mercat Modernista i es va celebrar al patí de Can Roure, la que va ser casa de la família de l’esposa de Domènech i Montaner, un dels més reconeguts representants de l’arquitectura modernista, autor, per exemple, del Palau de la Música Catalana i que té diverses obres en aquesta població, en la qual va viure i hi tenia el seu estudi.

El llibre, amb text de Pep Andreu i fotografies de Marga Cruz, ens descobreix una de les riqueses de la nostra comarca. Un total de 295 edificis omplen les més de tres-centes pàgines descobrint-nos detalls i interiors que mai hauríem vist si no fos pel treball dels autors, que ha durat més de set mesos.

“Modernisme al Maresme” és un llibre per llegir, per mirar, per gaudir i per conèixer una mica més la nostra comarca. Tot això gràcies a en Pep Andreu i la Marga Cruz..


No puc acabar sense felicitar al regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de Canet i també al seu alcalde per les seves paraules. Acostumat com estic als discursos polítics de Mataró, on només es venen promeses, els de Canet van vendre i promocionar el poble. El seu interès no era en explicar lo bons que són, sinó tot el que Canet pot oferir als visitants. I per si algú pot mal pensar, l’alcalde de Canet no és de CiU, formació que des de fa anys no deixa de tenir problemes en aquella vila (abans que ho expliqui algú altre), sinó del PSC.