7/7/09

Banderes

Llegeixo a Capgròs.com que “CiU s’absté en la proposta de la CUP de retirar la bandera espanyola”. La notícia, tot i ser breu, recull l’esperit de la justificació de vot de Convergència i Unió, però el titular crec, modestament, que no és el adient. Per a mi, seria més apropiat dir: “La proposta de la CUP de retirar la bandera espanyola no prospera”.

CiU va ser el primer grup, fa molts anys, en presentar una proposta a favor d’un dels nostres símbols nacionals. La darrera la va presentar el 2006 i el 2007 va presentar-ne una d’alternativa a la primera presentada a Mataró per la CUP. El 2007 i el 2008, CiU es va abstenir de les propostes presentades per la Candidatura d’Unitat Popular, això que enguany ha sorprès tant.

CiU defensa donar als nostres símbols el valor que es mereixen i, per fer-ho, creiem que no cal anar en contra de ningú. Si hem deixat de presentar propostes i alternatives és perquè la intransigència de la CUP a l’hora de negociar modificacions en el redactat és la mateixa de la dels grups d’ideari espanyolista a l’hora de voler-ne parlar. CiU, però, no deixarà passar cap oportunitat per defensar en positiu els nostres símbols i una mostra la trobem al cor de la ciutat, amb la bandera que oneja durant tot l’any a la plaça de Santa Anna.