6/11/19

Parlem amb el president de la "Asociación Virgen de las Maravillas” de MataróMataró Cultural parla amb el Sr. Domingo de la Ossa, president de la “Asociación Cultural Murciana Virgen de las Maravillas” per conèixer millor aquesta entitat que porta més de vint-i-cinc anys al barri de Cerdanyola de Mataró.


Domingo de la Ossa ens explica que l’entitat va ser creada per un grup de persones que van arribar a Mataró els anys seixanta, procedents majoritàriament, de Cehegin.

El 1976 es va fer la primera trobada de persones vingudes de terres murcianes que fins aquell moment no es coneixien i no tenien cap relació. És va fer al voltant del mes de setembre en honor a la “Virgen de las Maravillas”, patrona de Cehegin.

Va ser una trobada impulsada pel salesià Rafael Juncadella, traspassat fa pocs mesos.

L’entitat es va constituir legalment l'any 1993. De la Ossa que n’és el president des de 2005, reconeix que no existeix recanvi perquè la gent jove no té interès i, per altra banda, afortunadament les persones ja no han de marxar de la seva terra d’origen per subsistir.

Els socis de l’entitat celebren assemblees anuals i la junta fa, principalment, tasques de representació.

Tot i que actualment no s'organitzen tantes activitats com antigament, De la Ossa destaca la Romeria que es celebra cada mes de setembre coincidint amb la festivitat de la “Virgen de las Maravillas”. També col·laboren en la Festa Major del barri de Cerdanyola i participen a les diferents mostres d’entitats que es fan a Mataró.