4/11/19

Coneixem “El petit museu del pin del Barça”Ildefonso Marmol, de Mataró Cultural, entrevistà Vicenç Codolach, creador i conservador de “El petit Museu del Pin del Barça”, al programa emès el passat dia 3 de novembre.


Vicenç Codolach va néixer a Mataró i de ben petit va anar a viure al barri de Cerdanyola, a la casa que el seu pare va construir, com moltes de les cases del barri, de diumenge en diumenge.

Va ser el seu fill qui va iniciar la col·lecció de pins que avui és la base del museu. Quan el petit Codolach, com passa sovint amb els nens, es va cansar de la col·lecció, va ser el pare qui la va continuar, fins el punt que el 1992 va decidir dedicar la planta baixa de casa seva a museu.

Codolach explica que la col·lecció està formada, aproximadament, per 18.000 pins, entre els quals destaca una col·lecció de pins fets a mà de 12 jugadors. Col·lecció probablement única al món.

Explica que mai ha venut cap peça de la col·lecció, formada, a més dels pins, per entrades, anelles de cigar, revistes, cartells, ... Ens parla, com a peça de més valor, d’una litografia amb motiu del 75è aniversari del club, signada per Joan Miró. Una litografia de la qual se’n va fer una tirada molt curta.

El propietari de “El petit Museu del Pin del Barça”, tot i ser desconegut a Mataró, ha estat entrevistat per diverses cadenes internacionals de televisió i també per TV3.

Si voleu conèixer millor tot el que Codolach té a casa seva, entreu a la seva pàgina web, on també podreu contactar-hi per fer una visita, atès que no està obert al públic.