11/7/14

El web lessantes.cat, creix i ofereix més continguts que mai



Ja està actiu el nou web de Les Santes 2014, Festa Major de Mataró (www.lessantes.cat).
El web, que aprofita feina feta l’any passat, es basa en un menú doble, un dedicat a la programació i organització de Les Santes d’enguany i un altre amb continguts atemporals sobre la nostra Festa Major.
Tant a la portada del web com al menú de Les Santes 2014 es pot consultar la programació d’actes, accedint-hi per dia de la seva celebració, per temàtica de l’acte o bé per paraula clau. Aquesta és una característica que ja tenia el web de Les Santes 2013, però l’experiència de l’any passat ha servit per millorar i potenciar aquesta agenda.
Des del web, també es pot accedir a la botiga de Les Santes, a dades relatives a l’organització i venda d’entrades i a un apartat monogràfic de l’Espai Familiar de Les Santes, que inclou la programació, informació sobre d’altres activitats familiars durant la Festa Major i un punt des del qual es podran descarregar dibuixos per pintar, tant de les comparses mataronines com relacionats amb el cartell 2014.
La principal novetat del web de Les Santes d’enguany és la incorporació d’un menú amb continguts que expliquen i il·lustren la Festa Major. En aquest menú s’hi troba un espai que explica el ritual de la festa, un sobre les comparses institucionals, la música i sons de Les Santes, un apartat de la imatge gràfica de Les Santes i un espai documental amb bibliografia de la festa i vídeos.
La intenció de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró és anar ampliant els continguts d’aquest menú, i que acabades Les Santes el web www.lessantes.cat tingui aquests continguts estàtics durant tot l’any, fins a l’arribada de Les Santes del 2015, quan es tornarà a donar prioritat a la imatge i programació de l’any.